יש לנו סוד: החדשות לא תמיד חייבות להיות רעות. מסביבנו – כאן וברחבי העולם – קורים מלא דברים נפלאים, אז הנה 5 כותרות של חדשות טובות מהשבוע שהיה
הולנד – פרויקט ענק מוכיח: הטבע יתאושש אם רק ניתן לו צ'אנס
פרויקט שיקום אקולוגי של Rewilding Europe בהולנד מוכיח את הפוטנציאל העצום של הפראה מחדש: אחרי שבמשך מאות שנים תנועתו של נהר המז נחסמה ע"י סכרים, אנשי הארגון איפשרו לו לשוב לזרום בחופשיות ולהשתקם. והתוצאה? המערכת האקולוגית המקומית החלה להתאושש – ועתה, הטבע הפורח באזור הנהר מושך אליו כשני מיליון מבקרים בשנה, כמיליארד יורו של רווחים בתיירות אקולוגית לתושבי המקום.

ארה"ב – מדענים מדווחים: שכבת האוזון מחלימה
אחרי עשורים של חשש עולמי, מדענים צופים כי החור בשכבת האוזון – חלקה של האטמוספירה אשר מגן על מגוון החיים בכדור הארץ מקרינת אור השמש – צפוי להיסגר במלואו ב-50 שנים הקרובות. מאז החתימה על "פרוטוקול מונטריאול" ב-1987 ועד היום, סיפור שיקומה של שכבת האוזון הוא עוד הוכחה לכוחו של מאמץ בינלאומי משותף. זאת לא הגזמה: זה אולי לוקח זמן, אבל יחד אנחנו יכולים לשנות את העולם.
אנגליה – מחקר מצא: אנרגיות ירוקות יחסכו לנו 12 טריליון דולר
מחקר חדש באוניברסיטת אוקספורד מצא שלאור הירידה בעלויות של אנרגיות מתחדשות, עד שנת 2050 המעבר מדלקים מזהמים כפחמן דו-חמצני לאנרגיות ירוקות יכול לחסוך למדינות העולם כולו כ-12 טריליון דולר. "האצת המעבר לאנרגיות מתחדשות היא ההימור הטוב ביותר לא רק עבור גורל כדור הארץ, אלא גם עבור מחירי האנרגיה."

האיחוד האירופי – מוצרים שקשורים להרס יערות יוחרמו
חוק חדש שעבר בפרלמנט האירופי קבע: לא ל"סחורות מלוכלכות". החוק, שנחשב לתקדים היסטורי במאבק בבירוא יערות, מחייב חברות באיחוד לוודא שהמוצרים שהן מייבאות – כסויה, תירס, בשר, קפה ונייר – לא קשורים לכריתת עצים ביערות שונים שנמצאים בסכנה חמורה, כיער הגשם באמזונס, וכי אף הפרה של זכויות אדם לא התבצעה במהלך תהליך הייצור שלהם.
סיירה לאון – חוק חדש והיסטורי מגן על התושבים והאדמה
היסטוריה בינלאומית נרשמה בסיירה לאון, כאשר חוק חדש וחסר תקדים קבע שתאגידים בינלאומיים יצטרכו לקבל את הסכמתם המפורשת של תושבים מקומיים כדי לקדם תוכניות בנייה תעשייתיות ומסיביות באזורם – ופרויקטים כאלה נאסרו באזורים בעלי רגישות אקולוגית. לאחר זמן ארוך שבו תושבי ואדמת המדינה נוצלו ע"י חברות ענק, מומחים מקווים שהחוק החדש יעזור לשקם מערכות אקולוגיות וקהילות אנושיות כאחד.

רוצה לגרום לחדשות טובות לקרות?
למזלנו, יש סביבנו מלא דרכים שונות ליצור בעצמנו חדשות טובות. כל שבוע נתמקד כאן בדרך אחרת – והפעם: "מגמה ירוקה".
מאז שנוסדה אי שם בשנת 1997, מגמה ירוקה הפכה לתנועת המתנדבים הסביבתית הגדולה בישראל. התנועה, שמקדמת שינוי סביבתי באמצעות קמפיינים לפיתוח מעורבות אזרחית ומנהיגות חברתית, מונה היום כבר מאות מתנדבים ומתנדבות צעירים וצעירות שפועלים בתאים מקומיים ברחבי הארץ.
