מתכון להצלת העולם: חרוסת מקומית

מגורל הטבע ועד לבריאות ומצב רוח של כל אחת מאיתנו – האוכל שלנו משפיע על הכול. אז לכבוד החג, אורי מאיר צ'יזיק מלמד אותנו איך להכין חרוסת מקומית וטעימה במיוחד

אוכל מקומי, צרכנות מקומית ועידוד מלאכה מקומית הן מאבני היסוד של אכילה מזינה, תמיכה בסביבה ובמערכת האקולוגית וחיזוק הקהילה והחברה שלנו. הדברים האלה שלובים זה בזה – שאנחנו אוכלים באופן מקומי ובריא יותר, אנחנו מזינים את עצמנו ואת הסביבה שלנו. 

והפעם, לכבוד ראש השנה, ד"ר אורי מאיר צ'יזיק משתף אותנו במתכון המיוחד שלו לחג: 5 צעדים פשוטים להכנת חרוסת מדהימה מחומרים מקומיים (וטעימים) בלבד. 

התמרים המקומיים של אורי

זמן הכנה:

כ-15 דקות.

רכיבים:

  • תפוח עץ מקומי
  • 3 תמרים
  • 1/2 כוס שקדים ופקאנים
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק

(ומי שרוצה להקשיב למשהו בזמן הקניות וההכנות, אורי מקריא כאן בקולו היפה חלק מהספר הראשון שלנו – "על פני האדמה" מאת סר דיוויד אטנבורו):

הוראות הכנה:

  • קוצצים את בשר התמרים.
  • מגררים את התפוח על פומפייה.
  • שוברים את השקדים והפקאנים.
  • מערבבים את החומרים לתערובת ומוסיפים כ-1/2 כוס יין אדום מתוק.
  • אני אוהב את החרוסת שלי גסה, אבל אפשר להכין את הכל גם במעבד מזון.
החרוסת המקומית של אורי (צילום: אסף רונן; סטיילינג: נעמה רן)

ועכשיו נשאר רק לשלוח לנו את החרוסת שלך באינסטגרם (radical_publishing_house@) או בפייסבוק: כל שבוע נבחר מתכון בריא, מקיים ומנצח – ונעניק לזוכה ספר מתנה! 

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק הוא חוקר של ההיסטוריה של התזונה והרפואה, ומייסד המרכז להנהגת הבריאות בנווה איתן.

מה זה כלכלה מעגלית?

מה אם היינו יכולים לחיות בעולם ירוק ונקי, עתיד ללא זבל – כי, כמו בטבע, כל הפסולת שאנחנו מייצרים הייתה משמשת כדלק והיסודות של דברים חדשים?

לכתבה המלאה »

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שישה ספרים
ב- ₪690 ₪399
רק למנויי רדיקל.

רוצה להצטרף לרדיקל? דברו איתנו

אנחנו כאן דברו איתנו!

מה הרעיון הרדיקלי שלך?

סל הקניות

סגור