מתכון להצלת העולם: במיה ברוטב עגבניות

הוא קטן, ירוק, רירי ובריא: רגע לפני שהעונה נגמרת, אורי מאיר צ'יזיק עם מתכון שטוב לעיכול ולנשמה – במיה צלויה בעגבניות וטחינה

כל שנה, מיולי עד אוקטובר, מתחילה מחדש החגיגה. תשכחו מהחופש הגדול, עזבו אותי מראש השנה – כל מה שמעניין אותי זאת עונת הבמיה הגדולה: כשלושה חודשים של הירק הירוק, הקטן, המוזר והנפלא הזה, שתמיד בא בטוב למערכת העיכול שלך.

אז רגע לפני שעונת הבמיה מסתיימת באופן רשמי,  ד"ר אורי מאיר צ'יזיק שוב קפץ לכאן כדי לשתף אותנו במתכון במיה האהוב עליו – במיה צלויה בעגבניות וטחינה דלילה.  

זמן הכנה:

כ-? דקות.

רכיבים:

  • במיה טריה
  • עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • טחינה דלילה לתחתית צלחת ההגשה
  • מלח
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • קוטמים את קצוות הבמיה.
  • מחממים שמן במחבת.
  • צולים את הבמיה במחבת עם מעט מלח, מוסיפים את קוביות העגבניות וממשיכים בצליה.
  • להגשה: שופכים טחינה על צלחת ההגשה ומניחים מעליה את הבמיה הצלויה והעגבניות.
  • מקשטים עם שמן זית וחריף מותסס.

ועכשיו נשאר רק לשלוח לנו את הבמיה שלך באינסטגרם (radical_publishing_house@) או בפייסבוק: כל שבוע נבחר מתכון בריא, מקיים ומנצח – ונעניק לזוכה ספר מתנה! 

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק הוא חוקר של ההיסטוריה של התזונה והרפואה, ומייסד המרכז להנהגת הבריאות בנווה איתן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שישה ספרים
ב- ₪690 ₪399
רק למנויי רדיקל.

רוצה להצטרף לרדיקל? דברו איתנו

אנחנו כאן דברו איתנו!

מה הרעיון הרדיקלי שלך?

סל הקניות

סגור