מתכון להצלת העולם: מלפפונים כבושים במלח

במנת פלאפל, בצלחת או סתם כחטיף, תמיד בא לנו על מלפפונים כבושים. אז הפעם בפינה, ביקשנו מאורי מאיר צ'יזיק מתכון קל ובריא לחמוצים

לפני שנתחיל, טיפ שקיבלנו מד"ר אורי מאיר צ'יזיק בכבודו ובעצמו: 

חשוב להשתמש במלפפוני בלאדי קטנים וקשים (שלא מכילים הרבה מים), או במלפפוני קורניש קטנים, ולהימנע מאלה שגדלים בחממות.

זמן הכנה:

כ-?.

רכיבים:

  • 1 ק"ג מלפפונים
  • מים
  • מלח
  • 1/2 צרור של עלי שומר או שמיר
  • 2 שיני שום
  • עלי גפן טריים (לא חובה)
אורי כובש מלפפונים ולבבות (צילום: חיים יוסף)

הוראות הכנה:

  • מכניסים את המלפפונים כך שימלאו לפחות 3/4 מהצנצנת ועושים זאת בזהירות, כדי לא לשבור אותם.
  • בכלי נפרד מכינים תמיסת מלח. על כל כוס מים מוסיפים כף גדושה של מלח, עד שהוא נמס לחלוטין.
  • יוצקים את תמיסת המלח לצנצנת עד שהמים מכסים את המלפפונים, והצנצנת מלאה עד כ-1 ס"מ מהשפה.
  • מוסיפים פלפל חריף, שום, שומר, שמיר, לימון לפי הטעם.
  • מניחים בראש הצנצנת עלי גפן טריים (לא חובה).
  • סוגרים את הצנצנת היטב ובמהלך 3-4 הימים הראשונים פותחים אותה פעם ביום כדי לשחרר גזים.
  • אחרי 10-20 יום המלפפונים מוכנים לאכילה, תלוי בגודל ובעונה (מומלץ לטעום לאורך הדרך כדי לוודא).
החמוצים של אורי עם כמה חברים (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של אורי מאיר צ'יזיק)

ועכשיו נשאר רק לשלוח לנו את המלפפונים שלך באינסטגרם (radical_publishing_house@) או בפייסבוק: כל שבוע נבחר מתכון בריא, מקיים ומנצח – ונעניק לזוכה ספר מתנה! 

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק הוא חוקר של ההיסטוריה של התזונה והרפואה, ומייסד המרכז להנהגת הבריאות בנווה איתן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שישה ספרים
ב- ₪690 ₪399
רק למנויי רדיקל.

רוצה להצטרף לרדיקל? דברו איתנו

אנחנו כאן דברו איתנו!

מה הרעיון הרדיקלי שלך?

סל הקניות

סגור